Skip to main content
Δεκ 22, 2023

Τελική Ημερίδα Επίδειξης του έργου CO-PROTECT

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελική Ημερίδα Επίδειξης του έργου CO-PROTECT την Τετάρτη 20/12/2023 στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, με την υποστήριξη του φορέα αρωγού «Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας Disaster Resilience Innovation Cluster – Defkalion».

Το θέμα της ημερίδας αυτής ήταν η παρουσίαση των συνεργειών ελληνικών εταιριών που απαρτίζουν τον Συνεργατικό Σχηματισμό Διαλειτουργικών και Ολιστικών Συστημάτων Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την παροχή καινοτόμων λύσεων ενάντια στις φυσικές καταστροφές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορούσε παρουσίαση της ιδέας, των στόχων και της προσέγγισης του CO-PROTECT, καθώς και της διαλειτουργικότητας και των συνεργειών μεταξύ των λύσεων και των εργαλείων που παρέχουν οι συμμετέχοντες φορείς για τις 4 κατηγορίες φυσικών κινδύνων, τις σεισμικές κρίσεις, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις δασικές πυρκαγιές καθώς και την προστασία κρίσιμων υποδομών. Στο δεύτερο μέρος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη ζωντανή επίδειξη των ολοκληρωμένων συστημάτων του έργου.

Την ολοκλήρωση των επιδείξεων ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και των παρευρισκόμενων αντιπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας και της Δημόσιας διοίκησης, σχετικά με τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει το CO-PROTECT καθώς και για προτάσεις περαιτέρω βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών.

IMG 20231220 152750

IMG 20231220 152657

 

IMG 20231220 124702

© Co-Protect. All rights reserved. Powered by Prisma Electronics SA.